"La maîtrise du feu" : goede praktijken toepassen !

Afbeelding

De actie "la maîtrise du feu", bedoeld om huishoudens die verwarmen met houtblokken te sensibiliseren voor goede praktijken, wordt al voor het 8e opeenvolgende jaar gelanceerd. FEBHEL is al enkele jaren betrokken bij dit initiatief als ambassadeur van de campagne.

Verwarmen met hout, JA, maar niet zomaar!

« La maitrise du feu » is een campagne om mensen bewuster te maken van hoe ze het beste gebruik kunnen maken van houtverwarming, met nuttig, praktisch advies.

Opdat houtverwarming zuinig, gezond en weinig vervuilend zou zijn, moet het onder de juiste omstandigheden worden gebruikt: keuze van de uitrusting, keuze van het hout, voeding van de haard, onderhoud, …

Hout, een hernieuwbare, CO2-neutrale brandstof

In het kader van het duurzaam beheer van onze bossen (wat het geval is in België en meer in het algemeen in Europa) wordt ervan uitgegaan dat de verbranding van hout een neutrale impact heeft op de CO2-uitstoot in de atmosfeer. Waarom? Omdat de CO2 die vrijkomt bij de verbranding overeenkomt met de CO2 die de boom heeft opgevangen tijdens zijn groei en die het bos weer opneemt wanneer het zich vernieuwt : er is dus geen ophoping van CO2 in de atmosfeer, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen!

Praktisch advies over hoe u het meeste uit deze hernieuwbare brandstof kunt halen : slechts één adres (Frans) www.lamaitrisedufeu.be !